Informatiepagina's

Over ons


Al meer dan 30 jaar ballonervaring, sinds 1990 is Guido Härle al bezig met ballonvaren. In eerste instantie eerst het volgen van ballonnen waarna hij in 1993 zijn brevet haalde en zelf aan de branders mocht gaan staan.

In de periode 1993 - 2001 heeft hij voor diverse ballonvaartbedrijven gevaren en relaties van sponsoren als ook particuliere passagiers in de mand gehad. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en zelfs aan de andere kant van de wereld, in Australië heeft hij gevaren. Standaard ballonnen, maar ook diverse special shapes werden door hem als piloot bemand.

In 2001 heeft Guido GH-Ballooning opgericht. In de eerste plaats om op commerciële basis aan de bovengenoemde vraag te kunnen voldoen, maar ook om zo spoedig mogelijk zelf een ballon te bezitten. Na de aanschaf van de eerste ballon werd ook de erkenning als luchtvaartbedrijf van Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW, de voormalige Rijksluchtvaartdienst), nu IL&T verkregen. Dit is uiteraard gepaard gegaan met de bijbehorende publicatie in de Staatscourant.

Het verzelfstandigen had zelfs tot gevolg dat in 2002 de eerste eigen ballon aangeschaft kon worden. Met deze ballon (PH-CMB) werd veel gevaren met relaties van bedrijven en particuliere passagiers.

Het succes van deze vaarten gaf ook snel een uitbreiding van de vloot. In 2007 werd de 2e ballon werd aangekocht (PH-OAG). Voor AVIA Weghorst mochten we ons in gaan zetten om hun reclame in de lucht te houden en met deze ballon een groot aantal passagiers gaan varen. Tot op de dag van vandaag is AVIA nog steeds onze trouwe sponsor.

Zonder een ballonteam is het niet mogelijk om ballon te varen. Guido verzamelde in korte tijd een gezellig team om zich heen. Het team van volgers bestaat uit zo'n kleine 10 enthousiaste personen die een zeer hechte band met elkaar hebben en die minimaal 2 keer per jaar op een zogenaamde 'teaminstructie avond' de puntjes op de i zetten eventueel in combinatie met een zeer gezellige ballonvaart.

De kracht van GH-Ballooning is dan ook de persoonlijke en ongedwongen sfeer in het hele bedrijf en die draagt er in grote mate toe bij dat de passagiers in de mand een fantastische avond beleven. Deze kracht heeft er toe bijgedragen dat in 2008 een compleet nieuwe ballon (PH-VIA) besteld kon worden die in juni 2009 zijn luchtdoop heeft mogen ondergaan, waardoor er een nog betere kwaliteit geleverd wordt.

Ondanks de economisch moeilijke tijden waarin ook de ballonvaart verkeert zitten wij niet stil en hebben in 2016 opnieuw geïnvesteerd. Een special shape (Babette) is van een collega overgenomen. Met deze relatief nieuwe ballon (bouwjaar 2013) zullen wij op diverse ballonevenementen in binnen en buitenland te zien zijn.

In 2019 hebben we besloten onze standplaats in Enschede te verruilen voor het Drentse Schoonebeek. Dat houdt niet in dat we niet meer vanuit Twente zullen varen, maar ons werkgebied iets verder uitgebreid hebben.

Zo merken wij telkens weer dat deze sfeer een belangrijke factor is voor de groei van GH-Ballooning en wij verzekeren u dat wij dit nooit uit het oog zullen verliezen.


Share our website

Quicklinks

Facebook